Home Webshop Forum Kennis
Naar Kennis

Preferentiebeleid insulines

Diverse zorgverzekeraars hebben in 2021 hun preferentiebeleid uitgebreid met kortwerkende insulines en NPH-insuline. Dit leidt ertoe dat een deel van de patiënten moet worden omgezet. Goede communicatie en samenwerking tussen de betrokken zorgverleners is van groot belang en daarom heeft Langerhans voor u alle informatie op een rij gezet in een nieuwsflits.

Datum

08 maart 2021

Indicatie

Diabetes

Kennisbank

Protocollen en handleidingen, Educatie video's

Preferienbeleid insulines

NDF Toolkit

De Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) heeft een toolkit ontwikkeld met daarin o.a. het NDF standpunt biosimilar insulines en aandachtspunten bij het overstappen. Ook vindt u op de website van de NDF een overzicht (biosimilar) insulines preferentiebeleid.
Nederlandse Diabetes Federatie toolkit preferentiebeleid

 

IVM Toolbox

Het IVM heeft samen met Initiatiefgroep Biosimilars Nederland (IBN) en Diabetes Huisartsenadviesgroep (DiHAG) in kaart gebracht welke knelpunten en behoeften er zijn op het gebied van (biosimilar) insulines bij eerstelijns zorgverleners. Het IVM heeft deze knelpunten en behoeften vertaald naar een toolbox voor eerstelijns zorgverleners. De toolbox bevat materialen op drie verschillende gebieden: kennis en scholing, FTO-materiaal en materiaal voor (gesprek met) de patient.
Toolbox Instituut Verantwoord Medicijngebruik preferentiebeleid

Nieuwsflits preferentiebeleid insulines


Webbanner Acute Diab LH 1200x628 tekstloos
Diabetes

Acute Diabetes Problemen

Webbanner Meten Zonder Prikk LH 1200x628 tekstloos
Diabetes

Glucose sensor plaatsen

Acute diabetesproblemen VERGETEN TE SPUITEN
Diabetes

Vergeten langwerkende insuline te spuiten