Home Webshop Forum Kennis
Over ons

Stichting Langerhans

Stichting Langerhans is de grootste nascholingsorganisatie voor huisartsen en praktijkondersteuners. Wij verbeteren de zorg voor mensen met cardiometabole ziektes, zoals diabetes, obesitas, CVRM en chronische nierschade, door eerstelijns professionals te scholen. De scholingen zijn gebaseerd op geldende richtlijnen, objectief, praktisch toepasbaar en ontwikkeld door toegewijde experts. 

Onze missie

Langerhans streeft ernaar om de zorg voor mensen met (risico op) cardiometabole ziektes te verbeteren door kennis en deskundigheid te vergroten bij professionals in de 1e lijn

 

Onze visie

Onze scholingen en producten aan professionals in de 1e lijn zijn gebaseerd op de geldende richtlijnen, zijn direct toepasbaar in de praktijk en zijn objectief en onafhankelijk (zonder sponsors). Ze worden gemaakt en gegeven door een team van bevlogen experts.

 

 

Onafhankelijke positie

Langerhans is een onafhankelijke organisatie. Dat betekent dat de stichting en de bestuursleden geen organisatorische, inhoudelijke of financiële afhankelijkheid van, of beïnvloeding door, commerciële partijen hebben. 

 

 

Historie

Stichting Langerhans is in 2003 opgericht door vijf in diabetes geïnteresseerde artsen. Doel was om kennis over diabetes onder collega’s te vergroten. Inmiddels is Stichting Langerhans uitgegroeid tot de grootste diabetesnascholingsorganisatie van Nederland. En verbetert Stichting Langerhans inmiddels niet alleen de kennis en deskundigheid over diabetes maar ook over (risico) op cardiometabole ziekte zoals obesitas, CVRM en CNS.

Oprichters van Langerhans

E88505a7c1b8328ad89716939e9180c3

Dr. Evert van Ballegooie, internist (overleden op 3-1-2008) - Dr. Simon Verhoeven, huisarts (overleden op 25-4-2020) - Prof. Dr. Henk Bilo, internist - Dr. Bas Houweling, kaderhuisarts diabetes - Dr. Nanno Kleefstra, artsonderzoeker

 

 

Team Langerhans

Het team van Langerhans bestaat uit twee belangrijke onderdelen: het bestuur met professionals uit het werkgebied (kaderhuisartsen en diabetesverpleegkundige(n)) en het bureau met mensen die verantwoordelijk zijn voor het organiseren van scholingen en het ondersteunen van docenten bij het geven van deze scholingen. Samen zetten zij zich in om hoogwaardige educatie te ontwikkelen en aan te bieden.

 

Team

 

 

 

 

 

Docenten

Maak kennis met ons deskundige docententeam, bestaande uit kaderhuisartsen, internisten, praktijkondersteuners en diabetesverpleegkundigen, allen professionals uit het werkveld. Hun brede ervaring en kennis staan centraal in onze cursussen die gericht zijn op actuele medische onderwerpen op het gebied van diabetes, CVRM, CNS en obesitas. Het onderwijs is gebaseerd op geldende richtlijnen en direct toepasbaar in de praktijk.

 

Maak kennis met onze docenten

 

Heeft u nog vragen?

Heeft u al bij de veelgestelde vragen gekeken? Daar vindt u antwoorden op veel voorkomende vragen. Het kan tijd besparen en u snel helpen. Als uw vraag er niet tussen staat, staan we natuurlijk klaar om u te helpen. Neem gerust contact met ons op via onderstaand contactformulier.

 

Ga naar FAQ


4daf4b98a8e2903331f9cf48efabc7f6

Meer weten?

Wilt u in contact komen met Stichting Langerhans, ga dan naar onze contactpagina.